Buscar
  • Cercle Selva

SÈLVANS: PERSONES QUE CUIDEN DELS BOSCOS, BOSCOS QUE CUIDEN PERSONESLa Montserrat Moya és cooperativista i sòcia fundadora de Sèlvans; parlem amb ella per conèixer més abastament en què consisteix la seva activitat.


Qui sou Sèlvans?

A través de l’ONG Sèlvans protegim els boscos mitjançant convenis de Custòdia a 10 anys vista amb la propietat forestal, que es compromet a no tallar cap arbre en aquest temps. I mitjançant la cooperativa Sèlvans vinculem a les persones amb aquests espais d’alt valor ecològic a través dels Banys de Bosc, una activitat ecoturística que incideix en el benestar personal. Totes les activitats que fem amb la cooperativa ajuden a finançar els Convenis de Custòdia que tenim amb la propietat forestal.


“Banys de bosc” quin concepte més interessant. En què consisteix això?

Els Banys de Bosc són passejades guiades en petit grup per aquests espais naturals. Ajuden a reconnectar amb un mateix a l’aprofundir en la calma, el silenci i la lentitud d’aquests entorns. Tot i que el Bany de Bosc està concebut com una activitat terapèutica, a Sèlvans ens adaptem a tota classe de públics: sortides didàctiques que fem amb alumnat de primària i secundària; empreses que tenen ganes d’oferir una activitat diferent a les persones que col·laboren amb el seu treball… la calma, el silenci i la lentitud per escoltar-se un mateix i escoltar millor els altres, em semblen aprenentatges molt necessaris i útils en aquest món en el que vivim.


Quin és el vostre objectiu a mitjà i llarg termini?

A Sèlvans construïm complicitats amb el món local al preservar aquests espais d’alt valor natural. Tenim l’objectiu d’arribar a crear una xarxa arreu del territori per facilitar aquest retorn respectuós a la natura i dinamitzar l'economia de les zones rurals. Sèlvans som una cooperativa que posa el focus en treballar en un model sostenible on tothom, persones i territori, surti guanyant.


I ja per acabar, quina és la vostra experiència amb el Cercle La Selva?

Al Cercle la Selva, de l’Ateneu Cooperatiu de Terres Gironines, hem trobat el recolzament per millorar la manera de connectar amb el nostre públic potencial i per enxarxar-nos a altres iniciatives.


Si algú vol contactar amb Sèlvans ONG (convenis de custòdia) o amb Sèlvans SCCL (Banys de Bosc) pot fer-ho a:


SÈLVANS COOPERATIVA - BANYS DE BOSC

Tel. i Whatsapp: 629.974.698

www.selvans.coop


SÈLVANS ONG - CONVENIS DE CUSTÒDIA FORESTAL

Tel. i Whatsapp: 629.974.698

www.selvans.ong
6 vistas0 comentarios