Buscar
  • Cercle Selva

Mirades Sils: un projecte d'educació lliure a la Selva
Com va ser l’inici de Mirades?


Agnès Alegrí (AG): l’Àngel -la meva parella- i jo vam assistir a una xerrada que organitzava el Cercle La Selva sobre l’Economia Social i Solidària, i allà van presentar diferents empreses cooperatives perquè expliquessin a què es dedicaven, com van començar i el seu dia a dia.


Un d’aquests exemples de bones pràctiques era justament Mares de Dia, un projecte d’acompanyament en la criança i l’educació dels infants de 6 mesos a 6 anys, que es fonamentava en la creació d’espais molt segurs i amorosos.


Per la meva formació com a mestra de primària va ser un concepte que em va cridar molt l’atenció, i només acabar la xerrada ens vam apropar per parlar amb la noia de la Cooperativa: al poc naixeria MIRADES SILS (@miradessils), associada a Mares de Dia.


Com definiríeu Mirades, quin valor aporta socialment?


(AG): l’Àngel i jo sempre diem que Mirades és sentir-se com a casa, en un entorn familiar i acollidor. El joc lliure, la descoberta de l’entorn, l’educació sensorial a través d’espais i materials naturals d’ús quotidià, explorar el bosc de casa... tot això és el centre del nostre dia a dia.


Una de les característiques de l’ESS és la creació d’una xarxa de cooperació al territori; amb qui esteu treballant aquestes col.laboracions?


(AG): Nosaltres actualment col·laborem amb professionals especialitzats en autisme i en estimulació sensorial, com Tots Hi Som (@totshisom); i amb Ticumiku (@ticumiku), per desenvolupar dissenys molt sensorials de joguines de fusta. Per la nostra formació i experiència el que hem vist és que la Selva necessita serveis que donin resposta als nens i nenes amb diversitat funcional, i aquesta suma d’experteses ens fa créixer a totes i ens ajuda a millorar el que podríem oferir cada iniciativa per separat.


Què us ha aportat iniciar MIRADES?


(AG): Crec que compartir la nostra casa i el projecte amb la resta de persones és molt enriquidor. Fer el que t’apassiona, fer-ho on vius i amb el privilegi de posar les persones al centre no té preu!69 vistas0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo