Buscar
  • Cercle Selva

L'Ingrés Mínim Vital, també per a persones autònomes


Foto: Pixabay


S’ha publicat el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) on consten tots els requisits d’accés a l’Ingrés Mínim Vital (IMV).


Una de les característiques de l’IMV és que també el poden sol·licitar persones treballadores i persones autònomes, per atendre situacions afectades per la crisi de la Còvid-19 (queden excloses aquelles que siguin administradores de dret d’una societat mercantil).


També contempla un increment econòmic en cas d’acreditar lloguer de vivenda, i és compatible amb altres ajuts.


Aquí podeu trobar la Guia de facilitació d’accés a les mesures (és a dir, un resum esquemàtic), però us recomanem que us adreceu al BOE per a temes no contemplats.


Si teniu dubtes sobre l’accés, podeu consultar a la vostra gestoria de confiança i a Benestar Social.


L’IMV per a una persona individual és de 462€/mes (amb un patrimoni no superior a 16.000€). Per poder fer la sol·licitud, el topall d’ingressos d’aquell mes ha d’haver estat 10€ inferior als 462€.


Què fer en casos on el topall d’ingressos de la persona autònoma supera de molt poc el topall de l’IMV?


Si quedeu exclosos per aquest motiu, podeu valorar amb la vostra gestoria rebaixar els vostres ingressos del següent mes. Segurament el que us complementi l’IMV també serà molt poc, però tindreu accés a l’increment econòmic en cas d’acreditar lloguer de vivenda.


En última instància, i davant el dubte un cop fetes les consultes, sempre podeu tramitar la sol·licitud (fins a setembre de 2020 serà retroactiva).

0 vistas0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo