Buscar
  • Cercle Selva

Es crea el col·lectiu Start-Art a la comarca de la Selva

Com bé indica el seu nom, el col·lectiu Start – Art és un grup de persones immerses dins el món artístic, creatiu i artesanal de la comarca la Selva.


Dins la dinàmica de treball del Cercle Selva de l’Ateneu Cooperatiu de les Terres Gironines, el Consell Comarcal de la Selva va impulsar el 2018 diferents iniciatives per crear sinèrgies i donar visibilitat a aquest col·lectiu: es va fer un treball de diagnosi per valorar fortaleses i debilitats del dia a dia d’aquestes artistes, i a partir d’allà es van establir les accions a desenvolupar per respondre les necessitats detectades.

A partir d’aquesta tasca sorgeix el col·lectiu Start – Art format per dissenyadors/es, il·lustradors/es, ceramistes, pintors/es, modistes, etc.


Durant el 2019 les persones membres del col·lectiu van proposar en assemblea crear espais per trobades, i va ser a partir d’aquí que van néixer els Vermuts Selvàtics: reunions d’ intercooperació amb la finalitat de conèixer-se, presentar els projectes propis, i crear sinèrgies de col·laboració.


Què ha sorgit de tot això? Sobretot una cohesió de grup, però també projectes comuns de dissenyadors gràfics (amb una futurible associació); una iniciativa emprenedora de coneixement de l’entorn i l’art a Sant Martí Sacalm; o el naixement d’un nou Fanzín creatiu per donar visibilitat als artistes de la zona del Montseny (Selva-Maresme


L’any 2020 s’estaven incorporant més artistes a les trobades, però la Còvid-19 va confinar-ho tot. El que havia de ser un problema ha esdevingut una oportunitat, ja que es va proposar al col·lectiu fer entrevistes on-line per Instagram Live, i la resposta a aquesta iniciativa ha estat realment molt positiva.


0 vistas0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo