Buscar
  • Cercle Selva

Divertus SCCL, gamificació i formació
Francesc Camps i M. Àngels Ripoll de Divertus SCCLQui sou DIVERTUS i com va ser l’inici de la cooperativa?


Som una cooperativa de treball associat i sense ànim de lucre que ens dediquem a la formació i la gamificació. Vam començar com a cooperativa al 2017 perquè creiem fermament en les relacions entre iguals a l’empresa i en el Bé Comú, però individualment ens avalen més de 15 anys impartint Certificats de Professionalitat de la branca d’Administració empresarial, comerç i magatzem (Barcelona Activa, Ajuntament de Blanes, Pimec, Diputació de Barcelona...).


A partir del 2018 decidim emprendre de manera col·lectiva per sumar visions, generar valor de manera conjunta i ser més resilients: si el canvi en aquest món comença per cada un de nosaltres, l’economia que generem també (ha de ser una economia basada en valors socialment bons per a tothom i centrada en les persones).Com definiríeu DIVERTUS, quin valor aporta socialment?


A Divertus fem que la formació d’adults i també la de joves sigui fàcil i divertida, perquè fem servir la gamificació (la mecànica del joc) com a eina educativa. A partir d’activitats molt ben pensades i de reptes senzills, anem desplegant les diferents matèries de manera entenedora i lúdica. D’aquesta manera aconseguim estimular les emocions de l’alumnat i motivar de forma amena, perquè no hi ha aprenentatge més significatiu que aquell que és vivencial.


És així que preparem i impartim la formació dels Certificats de Professionalitat. O les activitats educatives adreçades a persones en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió social. O el treball amb joves en projectes centrats en la descoberta d’un mateix, les competències emprenedores i l’autoocupació.


En realitat fem que continguts molt densos (com poden ser les finances) siguin fàcilment assimilats per tot tipus de públic, generant oportunitats de millora social perquè les nostres formacions estan enfocades a l’assoliment d’una titulació professionalitzadora que pot obrir portes a nous reptes laborals.Una de les característiques de l’ESS és la creació d’una xarxa de cooperació al territori. Amb qui esteu treballant aquestes col·laboracions?


De fa molts anys que col·laborem amb l’ajuntament de Blanes, portant a terme formacions professionalitzadores (els Certificats de Professionalitat), sessions de sensibilització en relació a l’Economia Social i Solidària adreçades a adults i joves, o itineraris d’introducció al model empresarial cooperatiu. També col·laborem des de l’any 2018 amb el Cercle La Selva (Ateneu Cooperatiu de Terres Gironines) explicant als IES de la comarca què és l’Economia Social i Solidària, impartint formacions en relació al Pla de viabilitat econòmica, o acompanyant projectes d’emprenedoria social.


Establir vincles ferms de col·laboració amb altres cooperatives i entitats és quelcom que ens enriqueix molt professionalment.Què us ha aportat DIVERTUS i emprendre sota el format cooperatiu?


Creiem que el millor d’emprendre col·laborativament és que sumem fortaleses i minimitzem debilitats, a banda que gestionem molt millor les crisis perquè no estem sols (fem equip) i hem creat xarxa al territori. A més a més, el format cooperatiu és l’únic que permet tributar segons el règim de persones autònomes o segons el de la seguretat social com una persona assalariada, a més de tenir totes les avantatges d’una empresa (com per exemple funcionar amb l’ Impost de Societats i no amb l’IRPF).


En quan a DIVERTUS, el que més ens emplena és que crea oportunitats perquè les persones puguin aprendre fàcilment i tenir un futur millor. A DIVERTUS creiem fermament en una educació i una formació inclusives i integrals, que empoderin persones i societats per transformar el món.Logotip de Divertus SCCL


11 vistas0 comentarios