NOTÍCIES

Mira totes les activitats

i iniciatives que es van desenvolupant al nostre entorn.El FESS rural és el lloc de trobada i intercooperació de les economies transformadores als territoris rurals, i aquest any es celebrarà el 07 d’agost a la cooperativa de la Vall d’en Bas.


El FESS rural dedica un espai al Mercat Social, on poden participar productores, artesanes, cooperatives, creadores, entitats, associacions i projectes d’economies transformadores que volen presentar-se al públic general (per participar, es pot tramitar la inscripció fins el 04 de juliol).

Està impulsat per un grup de persones que representen una alternativa viable i sostenible de produir, distribuir i consumir des dels territoris rurals, i s’emmarca en un sistema econòmic que funciona sota criteris democràtics, d’horitzontalitat, transparència, equitat, participació, i de respecte amb l’entorn i les persones.


L’organització ve de la Xarxa d’Economia Social (XES) de Catalunya, i les impulsores formen part de la XES Garrotxa, XES Ripollés, XES Empordà i XES Prineu-Aran (amb el suport del Cercle Garrotxa Ripollés de l’Ateneu Cooperatiu de Terres Gironines).


Des del Cercle La Selva us animem a gaudir del FESS rural i a participar del Mercat Social en cas que impulseu projectes d’economia social.
Fotos: web FESS Rural 2019

https://fessrural.cat/fotos-fess-rural-2019/
11 vistas0 comentariosFrancesc Camps i M. Àngels Ripoll de Divertus SCCLQui sou DIVERTUS i com va ser l’inici de la cooperativa?


Som una cooperativa de treball associat i sense ànim de lucre que ens dediquem a la formació i la gamificació. Vam començar com a cooperativa al 2017 perquè creiem fermament en les relacions entre iguals a l’empresa i en el Bé Comú, però individualment ens avalen més de 15 anys impartint Certificats de Professionalitat de la branca d’Administració empresarial, comerç i magatzem (Barcelona Activa, Ajuntament de Blanes, Pimec, Diputació de Barcelona...).


A partir del 2018 decidim emprendre de manera col·lectiva per sumar visions, generar valor de manera conjunta i ser més resilients: si el canvi en aquest món comença per cada un de nosaltres, l’economia que generem també (ha de ser una economia basada en valors socialment bons per a tothom i centrada en les persones).Com definiríeu DIVERTUS, quin valor aporta socialment?


A Divertus fem que la formació d’adults i també la de joves sigui fàcil i divertida, perquè fem servir la gamificació (la mecànica del joc) com a eina educativa. A partir d’activitats molt ben pensades i de reptes senzills, anem desplegant les diferents matèries de manera entenedora i lúdica. D’aquesta manera aconseguim estimular les emocions de l’alumnat i motivar de forma amena, perquè no hi ha aprenentatge més significatiu que aquell que és vivencial.


És així que preparem i impartim la formació dels Certificats de Professionalitat. O les activitats educatives adreçades a persones en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió social. O el treball amb joves en projectes centrats en la descoberta d’un mateix, les competències emprenedores i l’autoocupació.


En realitat fem que continguts molt densos (com poden ser les finances) siguin fàcilment assimilats per tot tipus de públic, generant oportunitats de millora social perquè les nostres formacions estan enfocades a l’assoliment d’una titulació professionalitzadora que pot obrir portes a nous reptes laborals.Una de les característiques de l’ESS és la creació d’una xarxa de cooperació al territori. Amb qui esteu treballant aquestes col·laboracions?


De fa molts anys que col·laborem amb l’ajuntament de Blanes, portant a terme formacions professionalitzadores (els Certificats de Professionalitat), sessions de sensibilització en relació a l’Economia Social i Solidària adreçades a adults i joves, o itineraris d’introducció al model empresarial cooperatiu. També col·laborem des de l’any 2018 amb el Cercle La Selva (Ateneu Cooperatiu de Terres Gironines) explicant als IES de la comarca què és l’Economia Social i Solidària, impartint formacions en relació al Pla de viabilitat econòmica, o acompanyant projectes d’emprenedoria social.


Establir vincles ferms de col·laboració amb altres cooperatives i entitats és quelcom que ens enriqueix molt professionalment.Què us ha aportat DIVERTUS i emprendre sota el format cooperatiu?


Creiem que el millor d’emprendre col·laborativament és que sumem fortaleses i minimitzem debilitats, a banda que gestionem molt millor les crisis perquè no estem sols (fem equip) i hem creat xarxa al territori. A més a més, el format cooperatiu és l’únic que permet tributar segons el règim de persones autònomes o segons el de la seguretat social com una persona assalariada, a més de tenir totes les avantatges d’una empresa (com per exemple funcionar amb l’ Impost de Societats i no amb l’IRPF).


En quan a DIVERTUS, el que més ens emplena és que crea oportunitats perquè les persones puguin aprendre fàcilment i tenir un futur millor. A DIVERTUS creiem fermament en una educació i una formació inclusives i integrals, que empoderin persones i societats per transformar el món.Logotip de Divertus SCCL


11 vistas0 comentarios

Actualizado: jul 2EQUUSOS és una de les dues úniques protectores de cavalls oficials i reconegudes que hi ha a tot Catalunya, i la seva missió és vetllar pels cavalls que han patit abandonament, maltractes o que han estat decomissats. L'entitat va néixer l'any 2002 de la voluntat d’una colla d’amics amants dels equins (com a centre de rescat), i des d’aleshores ja han acollit més d’un centenar de cavalls a les seves instal·lacions del Mas Garrofa.

Quan algú alerta que s’ha detectat un cavall perdut o en situació de negligència, el primer contacte l’estableix la Guàrdia Municipal de la vila o, en el seu defecte, una instància superior. Fetes les gestions que els hi pertoquen, avisen a EquuSoS perquè puguin recollir l’animal. Les persones voluntàries de l’entitat ràpidament traslladen el cavall als serveis veterinaris perquè li facin un reconeixement exhaustiu, curi ferides, desparasiti i miri si disposa de xip (sense això últim és gairebé impossible saber d’on prové l’animal o de qui és la propietat). També registren l’equí i li creen un passaport perquè tingui tots els papers en ordre i al dia (val a dir que quan es troba un animal abandonat, el responsable subsidiari és el consistori del poble on s’ha localitzat). Fets tots aquests tràmits, aleshores EquuSoS treballa fortament per trobar una família que adopti l’animal.


El fundador d’EquuSoS, Xavier Fuertes, ha compaginat durant anys la presidència de l’associació amb l’impuls del Centre Eqüestre La Selva (CE.LA.SE) de Riudarenes, escola d’equitació i pioners al nostre país de la modalitat de Volteig. També és membre de la Federació Catalana d’Hípica, i des d’aquesta plataforma fa una crida a la població per sensibilitzar sobre el maltractament i l’abandonament de cavalls, i per animar les persones a que es facin voluntàries i els ajudin amb els animals (els equins tenen unes característiques físiques que requereixen una cura i manteniment diaris).


També es treballa des de l’associació per establir convenis de col·laboració i acords amb diferents consistoris; per implicar a qui vulgui apadrinar cavalls a partir de 10€ al mes (el cost mensual de manutenció és de 160€ per animal, més despeses veterinàries, medicaments, etc.); i per buscar persones que adoptin els equins. L’associació no pot sol·licitar determinades ajudes o subvencions públiques i s’ha de mantenir amb fons propis, perquè els cavalls no estan considerats com animals de companyia.


Les crisis econòmiques sempre comporten un increment d’animals abandonats, i el moment actual post Covid en el que ens trobem malauradament tornarà a ser un detonant d’aquesta mala pràctica.


Des del Cercle La Selva s’ha acompanyat en Xavier Fuertes en la consolidació de diferents projectes, que tenen en comú ensenyar les persones el respecte i l’estima cap als animals però també cap a elles mateixes a través de valors com la solidaritat, l'honestedat, el respecte, la disciplina, el sacrifici i l'altruisme.


Vols ser voluntari o voluntària a EquuSoS? Vols apadrinar? Tens possibilitats d’adoptar un cavall? Parla amb en Xavier Fuertes!Instal·lacions del Centre Eqüestre La Selva a Riudarenes.

25 vistas0 comentarios