NOTÍCIES

Mira totes les activitats

i iniciatives que es van desenvolupant al nostre entorn.A principis del 2017 la Generalitat de Catalunya va impulsar la creació d’Ateneus Cooperatius a tot el territori català, interconnectats en xarxa i distribuïts a tot Catalunya, per a renovar, ampliar i enfortir l’economia social i cooperativa. Actualment hi ha 14 Ateneus Cooperatius.

A les comarques gironines es va crear l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines amb la intenció de ser l’espai de trobada, aprenentatge i reflexió col·lectiva, cooperació i transformació social per tal de:

  • Esdevenir un espai de referència al territori.

  • Donar visibilitat a l’economia social i cooperativa.

  • Fomentar la creació de noves empreses de l’economia social.

  • Generar riquesa i ocupació de qualitat als territoris.


És en aquest context que neix el Cercle La Selva, el servei de proximitat de l’Ateneu Cooperatiu de les Terres Gironines a la comarca, amb la voluntat de posar en valor les iniciatives emprenedores locals cooperativistes i d’acompanyar les necessitats del territori en matèria d’Economia Social i Solidària.


Aquests tres anys les cooperatives Divertus, Idària, Tarpuna, i Mirades; la Fundació Astres; l’associació Impàs; el Consell Comarcal de la Selva; i els ajuntaments de Blanes, Santa Coloma de Farners, Arbúcies i Sant Hilari Sacalm han intercooperat per dinamitzar diferents activitats relacionades amb l’economia social i cooperativa a la comarca.


Assessoraments a persones emprenedores en clau cooperativa, consolidació de projectes cooperatius, sensibilització adreçada a diferents col·lectius, jornades d’intercooperació, diagnosi de l’economia social a la comarca i detecció de bones pràctiques, campanyes de visibilització... han estat, entre d’altres, les línies de treball impulsades.


Amb la nova Ordre del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat, la periodicitat dels Ateneus Cooperatius serà trianual. I en el cas de l’Ateneu Cooperatiu de Terres Gironines, els Cercles passaran de ser territorials a ser sectorials: Agroecologia, Cultura, i Cures/Persones migrades. Així doncs, el Cercle la Selva s’acomiada com a tal a 31 d’octubre.


A partir de novembre, l’Ateneu Cooperatiu de Terres Gironines enceta aquesta nova etapa amb enfocament sectorial a nivell de comarques gironines, però també amb unes hores d’atenció a diferents punts del territori.


Tota persona o projecte cooperatiu del territori podrà sol·licitar un acompanyament a través del web de gestió d’inscripcions: https://serveis.ateneucoopgi.org/ Per a qualsevol dubte que pugui haver-hi, també es podrà contactar amb el telèfon 696.687.828 (Ateneu), de 8h-15h de dilluns a divendres.


39 vistas0 comentarios

Actualizado: 28 de oct de 2021IDÀRIA som una cooperativa de treball associat i d'inserció laboral sense ànim de lucre.


La nostre missió és la de generar nous llocs de treball per a persones en risc d’exclusió social en el marc de l’economia verda i la gestió forestal. Ho fem com a cooperativa i empresa d’inserció sense ànim de lucre. Centrem les nostres activitats en la prestació de serveis forestals i agrícoles, formacions específiques i en projectes que sumen experteses i recursos. I tothom pot col·laborar amb nosaltres adquirint els nostres productes: biomassa, llenyes, carbó vegetal, biochar, bruc, encenalls, entre d’altres.


Ser cooperativa ens permet treballar en xarxa amb altres entitats amb idèntics valors socials i ambientals, com ara Boscos Actius, generant noves línies d’aprofitament forestal, el Clúster de la Biomassa de Catalunya, o grups d’entitats socials com ara Plataforma Educativa, per sumar esforços.


La sostenibilitat, l’autogestió i la millora social, són l’ADN del nostre projecte i valors essencials de l’Economia Social i Solidària.


IDÀRIA SCCL

idaria.sccl@gmail.com

C/ Joan Maragall, 30

17240 – Llagostera

972830434

608350505


Actualizado: 28 de oct de 2021

Avui parlem amb la Txell Rubio, coach nutricional i impulsora de l’associació Som Com Som de Blanes


Qui sou Som Com Som?

Som Com Som és una associació des de la qual impulsem un projecte per fomentar la consciència alimentària i la inclusió social. La consciència alimentària per poder fruir millor del nostre cos i de la vida, i la inclusió social perquè l’economia i la vulnerabilitat ens aïllen, destruint l’habilitat del cos per a viure fort. És responsabilitat nostre fer el possible perquè tothom pugui cuidar-se i gaudir.

La cuina és la meva passió i per molts anys la meva professió. Per això a Som Com Som volem compartir Temps per cuinar, Temps per ser felices... i què millor si a més és deliciós i saludable!


I què és el que feu per sensiblitzar sobre aquesta consciència alimentària?

Impartim tallers formatius d’alimentació saludable a partir de la gastronomia autòctona i explicant la relació amb la cultura; la cuina de fusió entre mar i muntanya; la importància dels productes de qualitat i de proximitat... També fem coaching nutricional, per identificar les emocions vinculades als aliments i acompanyar les persones en aquest procés d’autodescoberta.

Amb persones amb diversitat funcional tamabé hem dissenyat pictogrames dels 14 al·lèrgens que recull el Decret 1169/2011, amb la col·laboració de l’Aula Enginy de Torroella de Montgrí i el restaurant MeTime de Blanes. Qualsevol empresa d’alimentació que vulgui fer un packaging, una retolació o una carta referenciant els al·lèrgens dels seus productes, ens ho pot demanar perquè tenim tot aquest valor afegit.

Per tant, quin és el vostre públic?

Ens adrecem a tota classe de públics, però ens apassionen especialment les persones amb diversitat funcional: que aprenguin per sí mateixes a cuidar-se bé per a tenir autonomia. És per això que col·laborem molt estretament amb la Fundació Astres, El Rusc, o amb el Grup Mifas.


En què us ha ajudat el servei d’acompanyament del Cercle La Selva?

El Cercle La Selva ens ha ajudat a valorar nous reptes, com la posada en marxa d'una aula gastronòmica on ensenyar a fer productes senzills, bons i equilibrats; o un obrador on persones amb diversitat funcional puguin elaborar determinats productes i comercialitzar-los. També ens ha ajudat a pensar més estratègicament, plantejant objectius a curt, mitjà i llarg termini; i a valorar col·laboracions amb altres associacions i empreses amb valor social afegit en aquestes activitats.


Per últim, felicitar-vos perquè Som Com Som heu estat un dels 24 projectes finalistes del programa GIRA Mujeres.

Sí, estem molt felices! Som un dels 24 projectes finalistes d’un total de 502 idees presentades. Ara hem d’esperar a saber si estem entre les 4 propostes que becaran amb formació i mentoratge especialitzat: això ens ajudaria a iniciar una activitat més empresarial a través de la constitució d’una cooperativa.


ASSOCIACIÓ SOMCOMSOM

Tel i whatsapp: 661.642.065

Instagram: @somcomsomsolucions

www.somcomsom.com